Pinnbröd

En sak som vi gjort en del är att grilla pinnbröd. Både hemma och på jobbet. Förra veckan la vi upp en eld vid jobbet och grillade pinnbröd. Jag testade att göre ett recept som jag fått av min syster i Oslo. Gott till både korv och för den som är sugen något sött. Det går helt perfekt att rulla i kanel och socker innan du grillar, eller varför inte gömma en chokladbit på mitten inuti degen?

100 g smör

3 dl kallt vatten,

1 pkt torrjäst,

1/2 tsk salt,

1 dl socker (Jag lägger i mindre mängd),

1 ägg,

1/2 tsk hjorthornssalt,

1 l vetemjöl.

Lägg i en påse. Kom ihåg att ta med dig engångshandskar så slipper du smutsa ner dina fingrar och du behöver inte tänka på att tvätta dina händer innan du hanterar degen i skogen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s